info@goodmemories.nl
Good Memories

Bewaren van as in een urn.

Eco urnen ®

De Eco urn is voor 100% vervaardigd uit organisch materiaal en is 100% biologisch afbreekbaar. De urn kan zowel binnen als buiten - bijvoorbeeld in een urnentuin of in een columbarium - bewaard worden. Zodra u de urn begraaft, zal het natuurlijke afbraakproces in werking treden. Tot die tijd heeft u een waardevolle herinnering in huis.

Om iemand op een liefdevolle manier te kunnen gedenken, kan de persoonlijke levenslijn van de overledene in beeld worden gebracht op de Eco Urn. Deze levenslijn wordt in één lijn op de urn geschilderd aan de hand van een persoonlijk gesprek. Omdat ieder leven uniek en bijzonder is, is elke levenslijn dat ook.

eco1.jpg eco2.jpg

Glazen objecten als urn

In het atelier waarmee wij samenwerken wordt een oud ambacht op een eigentijdse manier in praktijk gebracht. De glaskunstenaar buigt, trekt en blaast glas in een grote variëteit aan stijlen. Haar collectie strekt zich uit van glazen, vazen en lampen, tot gigantische kroonluchters.

Er wordt uitsluitend in opdracht gewerkt. Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van mallen - het glas is mondgeblazen - zijn de keuzemogelijkheden onbegrensd. Ook in de keuze van kleuren wordt de klant vrijgelaten. Hiernaast treft u foto´s aan waarop de diverse mogelijkheden duidelijk worden. Uiteraard helpen wij u ook graag als u zelf een idee heeft voor een glazen object als dierbare herinnering.

glazenobjecten1.jpg glazenobjecten2.jpg

Keramieke Urnen

CeKaBe Keramiek maakt met het team al ruim 20 jaar urnen en gedenktekens van keramiek op ambachtelijke wijze, naar de wensen van de nabestaanden.

Het pottenbakkersatelier heeft een eigen collectie samengesteld die naar wens kan worden aangepast, speciaal voor die ene mens. De collectie bestaat uit urnen en gedenktekens voor een of meer asbestemmingen. Er wordt gecombineerd met natuursteen, halfedelsteen, metaal en glas.

Het is tevens mogelijk om kleine reliek-urntjes, beelden, abstracte vormen, tegelranden, gedenkplaten en kindermonumentjes te vervaardigen.Ook ontwerpt CeKaBe Keramiek gedenk-objecten en blikvangers (unica en in serie) speciaal voor crematoria en begraafplaatsen in Nederland en daar buiten.De gedenktekens kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden.

keramiek1.jpg keramiek2.jpg

Phoenix Urnen ®

Phoenix Urnen zijn unieke handbeschilderde sierurnen. Iedere urn wordt geheel met de hand beschilderd door de plateelschilder Michaël van de Sande. Phoenix Urnen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen (bijv. geschikt voor een waxinelichtje bovenin of een klein kaarsje) en met diverse decoraties.

Bij iedere Phoenix Urn wordt een “Certificaat van Echtheid” meegeleverd, dat garandeert dat de urn geheel met de hand is beschilderd. Afhankelijk van het model zijn de handbeschilderde urnen verkrijgbaar als urn voor binnen of als zgn. buitenurn voor in een columbarium, urnentuin of –graf. Uiteraard bestaat ook hier de mogelijkheid een eigen decoratie te laten uitvoeren.

phoenix1.jpg phoenix2.jpg

Sieraden

De galerie waarmee wij werken is gespecialiseerd in handgemaakte moderne sieraden. Naast hun eigen sieraden bieden zij ook de mogelijkheid werken te laten maken door twaalf andere sieradenontwerpers. Zij delen een voorliefde voor techniek en edele metalen. De duidelijke vormen, draagbaarheid en eenvoud van de ontwerpen zijn erg belangrijk. Hiernaast treft u een aantal foto´s aan waarop de diverse mogelijkheden duidelijk worden.

Als u zelf een idee heeft voor een sieraad, helpen wij u graag dit sieraad te realiseren. Er is erg veel mogelijk voor asbestemming op sieradengebied, broches, ringen, armbanden, dasspelden, manchetknopen. colliers, oorbellen en zelfs horloges behoren tot de mogelijkheden.

Samen met u praten we over het ontwerp, de materialen, uw ringmaat en de definitieve vorm. We maken een schets en een prijsopgave om daarna uw ontwerp uit te voeren. U heeft daarmee straks een unieke herinnering in de vorm van een prachtig sieraad.

sieraden1.jpg sieraden2.jpg

Voelvormen ©

Voelvormen© een tastbare herinnering.
Afscheid nemen, loslaten en het gevoel van missen is iets ontastbaars waardoor verlangen naar het tastbare kan worden gezien als een vertaling van gemis.

De Voelvormen© zijn een tastbare herinnering aan een dierbare die je met je mee kunt dragen maar ook thuis als kunst object (autonome vorm) in de huiskamer kunt plaatsen zonder dat het voor onbekenden relateert met de dood. Ze kunnen worden gevuld met een dierbaar aandenken dat de relatie met de overledene symboliseert (een deel van de as, een haarlok, wat zand van een plek waar speciale herinneringen aan zijn of een briefje).
Dankzij het materiaal en de vorm voelt een Voelvorm© direct al fijn en intiem aan. Zeker ook doordat de Voelvorm© snel warm wordt en die warmte goed vasthoudt.

De basis voor de Voelvormen© wordt gelegd door de afdruk van twee handen. Vanuit deze afdruk wordt de vorm verder uitgewerkt tot een opzichzelfstaand object dat wordt afgegoten in brons. Er zijn drie verschillende afdrukken gemaakt door de vormgever zodat er altijd één vorm is die fijn in de hand ligt.

De Voelvormen© hebben op de International Funeral Awards (oktober 2009) de overall prijs in de wacht gesleept. De organisatie, IFA, reikt jaarlijks prijzen uit voor de meest vernieuwende initiatieven binnen de uitvaartbranche.

Maten: Hart: 85 mm x 65 mm / Spiraal: 90 mm x 60 mm / Vleugel: 115 mm x 40 mm. Materiaal: brons. Vormgever: Sofie Boonman

voelvorm2.jpg voelvorm1.jpg