info@goodmemories.nl
Good Memories

Over Good Memories.

Good Memories wil nabestaanden de mogelijkheid bieden een mooie tastbare herinnering te laten maken na het verlies van een dierbare. Onze kracht ligt in de persoonlijke aanpak en de aandacht voor de wensen en keuzes van de nabestaanden, alsmede in het feit dat wij alles voor u kunnen verzorgen, van urnen tot glazen objecten, diverse sieraden tot aan de diverse mogelijkheden voor het verstrooien van de as. Wij werken uitsluitend in uw opdracht, met geselecteerde leveranciers die voldoen aan onze eisen.

Wetgeving

Na de crematie is het wettelijk verplicht de as 30 dagen in het crematorium te bewaren. De as wordt dan bewaard in wat men noemt de ‘algemene nis’. De algemene nis is niet toegankelijk voor vreemden en nabestaanden. Hierdoor hebben de nabestaanden de tijd om over een bestemming na te denken. Mocht u na deze periode nog geen beslissing hebben kunnen nemen over de asbestemming, dan bestaat de mogelijkheid dat het crematorium de as kosteloos nog een half jaar tot een jaar in de ´algemene nis´ bewaart. Geef vroegtijdig aan bij het crematorium of bij uw uitvaartleider dat u (een kleine hoeveelheid van) de as wilt gebruiken voor een aandenken.

De as wordt in eerste instantie bewaard in een asbus en is enkel en alleen van één overledene. Na elke crematie wordt de verbrandingsoven geheel gereinigd. Elke nieuwe crematie vindt plaats in een geheel gereinigde oven.

Sinds 1998 is de controle op het bewaren of verstrooien van de as opgeheven. Tegenwoordig kunt u zelf beslissen of u de as wilt bewaren of verstrooien. Voor beide zijn diverse mogelijkheden, die wij hieronder uiteenzetten.

Bewaren

Men kan de as thuis bewaren, bijzetten in een urnentuin of urnen muur van een crematorium of begraafplaats of in een bestaand familiegraf. Bewaren kan in urnen, sieraden, glazen objecten etc. Ook kan men tegenwoordig een boom laten kweken die gegroeid is in aarde vermengd met as. Doordat in objecten relatief weinig as wordt gebruikt, kunnen meer nabestaanden een dierbare tastbare herinnering laten maken.

Verstrooien

  • per heliumballon op 20 tot 25 km hoogte
  • op het terrein van een crematorium
  • op zee per boot
  • op zee per vliegtuig
  • op een eigen dierbaar plekje (na toestemming van de eigenaar)
  • op het nationaal verstrooiveld Delhuyzen
  • op het Ijsselmeer per boot of op andere wateren

Combinatie

Men kan de as verstrooien en een klein deel bewaren in een mini urn, sieraad, glasobject etc.

Wij werken alleen op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via 06-30322141 of via info@goodmemories.nl. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

goodmemories.jpg Er is niets dat verdwijnt als je de herinnering bewaart